Det er fascinationen af det fine og tidskrævende håndværk, det individuelle og det personlige, der kendetegner Njords produkter

Njords Bohême er skabt på passionen for design, indretning, handel, formidling og ikke mindst, for at udbrede Boheme stilen i Norden, som et spændende alternativ til den klassisk enkle og stringente nordiske stil.

Firmaet ejes og drives af Simona Hjaltalin, for hvem Bohemelivet altid har været en trofaste følgesvend, i indretning, påklædning, interesser og livsstil. Med sin professionelle baggrund i design, visuel kommunikation og livslange passion for kunst og indretning, drives butikken med sikker hånd.

Njords er Bohême kombineret med Vintage, Urban Living og et drys af nordisk mytologi

Bohéme er fransk og stilen adskiller sig en del fra den nordiske enkle stil. Denne stilart er mere afslappet og indretningen kan bære præg af et spændende rejseliv, hvor nips og forskellige genstande med historie har betydning for boligejeren. Det kan gøre indretningen lidt sydlandsk i udtrykket. Boheme stilen ses som en blød og romantisk stil hvor puder og tæpper i forskellige materialer er med til at danne rammerne for denne stilart.

Vintagestilen tager udelukkende udgangspunkt i antikviteter og gamle restaurerede møbler eller nyere møbler med et look af vintage. Her kan du også være heldig at finde et loppefund til en billigere pris end hvad butikkerne kræver for en restaureret udgave. Der er altså tale om en mere kreativ og særpræget indretning, idet vintagestilen ikke følger udviklingen inde for interiør og brugskunst som den moderne og minimalistiske stil gør. Vintagestilen kan til des forveksles med den gamle Rokoko stil, som var anset som en velstillet indretning i det gamle Europa i starten af 1700-tallet.

Urban Living har sit udspring i 60’erne, da den unge generation af kunstnere i New York, bl.a. Andy Warhol, begyndte at arbejde med kunst i store formater og havde brug for meget plads. Derfor flyttede de ind på lofter i nedlagte fabriksbygninger og skabte på den måde en helt ny form for home-work-studio. Siden etablerede avantgarde-gallerierne sig i stueetagen, og derefter begyndte de pengestærke kunstinteresserede og Wall Street-folk også at komme til. Det blev in at bo stort og råt!
Det er nok den mest maskuline af de forskellige stilarter. Stilen er beslægtet med vintage, men Urban Living er som at spise Rawfood: Jo mere råt des bedre. Det er stålreoler, gamle arbejdslamper, rå vægge, spisebord af rå træplanker eller beton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *