TÆPPER

Alene de er strålende, men matchet sammen, de er storslåede!

Historie, sjæl og charme er ankommet til København, med smukke farverige Indiske Kantha Quilts.

Jeg har modtaget vores første ordre af Kantha Quilts fra Indien, hos Njords og har med stor tilfredshed kigget alle tæpper igennem. Jeg er overvældet over deres skønhed og unikke fremtoning! Jeg måtte som det første have et stk. til mig selv. Det pryder nu gæstesengen. Hold op det ser godt ud!

Jeg er faldet hårdt for de indiske Kantha Quilts. De er lavet af brugte Sari i alverdens farver og syet sammen med tætte rækker af fine Kantha sting.  Hvert tæppe er en unik historie, med sjæl og charme, og ikke to er ens.

 

Kantha Quilts fra Indien
Kantha Quilts fra Indien

Indiske Kantha Quilts er lavet af brugte Sari

Det er en gammel tradition i Indiens landområder, at genbruge gamle sarier til at lave dyner og tæpper af. De lokale kvinder bytter sig til dagligvarer med deres brugte Sari. Når du køber et Kantha tæppe, støtter du derfor en lille virksomhed i Indien og sikrer arbejdspladser til flere ansatte.

En Sari er et 4,5 m langt og 1 m bredt stykke stof, som de indiske kvinder klæder sig i ved at vikle det flere gange rundt om kroppen. Kvinderne bytter deres gamle klædningsstykker væk på markeder, og benytter dem således som betalingsmiddel for fx nye potter og pander. De handlende bringer dem derefter til markeder for brugte sarier, hvor de bliver opkøbt af små virksomheder, der skaber ny anvendelse for de smukke tekstiler.

Se de nyankomne Kantha Quilts i shoppen, og se mere om hvordan de bliver lavet i nedenstående video.

Du kan købe Njords Kantha Quilts her!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *